Formulare PDF actualizate pentru cererea 098 si Anexa 2 la D010 Imprimare
Evaluare utilizator: / 58
Cel mai slabCel mai bun 

Criteriile pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA 2013

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 824 din data de 22 noiembrie 2011 a fost publicat Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 2795/2011  ~link text integral~privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA.

 

Actul normativ stabileste criteriile pe baza carora se conditioneaza inregistrarea in scopuri de TVA a societatilor comerciale infiintate in baza Legii nr. 31/1990, care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului si care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (1) lit. a) si c) din Codul fiscal.

 

Sustine gratuitatea acestui serviciu si acceseaza


Conform prevederilor art. 153 alin. (1) lit. a) si c) din Codul fiscal, persoana impozabila care are sediul in Romania si realizeaza sau intentioneaza sa realizeze o activitate economica ce implica operatiuni taxabile si/sau scutite de taxa pe valoarea adaugata cu drept de deducere trebuie sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA la organul fiscal competent:
a) inainte de realizarea unor astfel de operatiuni, in urmatoarele cazuri:
- daca declara ca urmeaza sa realizeze o cifra de afaceri care atinge sau depaseste plafonul de scutire de 35.000 euro;
- daca declara ca urmeaza sa realizeze o cifra de afaceri inferioara plafonului de scutire de 35.000 euro, dar opteaza pentru aplicarea regimului normal de taxa;
c) daca cifra de afaceri realizata in cursul unui an calendaristic este inferioara plafonului de scutire, dar opteaza pentru aplicarea regimului normal de taxa.

Sustine gratuitatea acestui serviciu si acceseaza


 

Persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, si care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului trebuie sa depuna la organele fiscale competente o cerere de inregistrare in scopuri de TVA, precum si anexa la cererea de inregistrare,  in aceeasi zi cu depunerea, la oficiul registrului comertului, a cererii de inmatriculare in registrul comertului.

Declaratia 098 si Anexa se completeaza cu ajutorul programului de asistenta  pus la dispozitie pe site-ul anaf.ro

 


DESCARCA DE AICI PDF ACTUALIZAT  2013 PENTRU CEREREA 098

DESCARCA DE AICI PDF ACTUALIZAT 2013 PENTRU ANEXA2 LA CEREREA 098

DESCARCA DE AICI DECLARATIA 010 EDITABILA WORD


 

Sustine gratuitatea acestui serviciu si acceseaza


 

Persoanele impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, si care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului trebuie sa depuna la organele fiscale competente declaratia de mentiuni, insotita de anexa la declaratie.

Criteriile in functie de care se conditioneaza inregistrarea in scopuri de TVA sunt urmatoarele:
- persoana impozabila nu se afla in situatia de a nu desfasura activitati economice in spatiul destinat sediului social si/sau sediilor secundare si nici in afara acestora;
- niciunul dintre administratorii si/sau asociatii persoanei impozabile care solicita inregistrarea in scopuri de TVA si nici persoana impozabila insasi nu au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute de Ordonanta Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal;
- existenta spatiului destinat sediului social/domiciliului fiscal, criteriu care face obiectul verificarii faptice;
- criteriile de evaluare prevazute in detaliu in anexa la actul normativ.

 

Ordinul intra in vigoare la data de 1 decembrie 2011, data la care se abroga Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.984/2011 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA.

 

Fii informat in timp real cu ultimele noutati legislative
Inscrie-te la newslette
r

Subscrie la Conta_Club

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează