Cum verificam starea declaratiei 112 depusa in cursul anului 2013 Imprimare
Evaluare utilizator: / 11
Cel mai slabCel mai bun 

Verificare stare declaratie 112 depusa in 2013

După depunerea formularului 112, „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” (D 112), este obligatoriu să se vizualizeze starea acesteia.

 Acest lucru se realizează prin accesarea linkului http://www.anaf.ro/StareD112 şi consultarea mesajelor din recipisă.

Menţionăm că data depunerii online a D 112 este data înregistrării acesteia pe portal astfel cum rezultă din mesajul electronic transmis de sistemul de tranzacţionare a informaţiilor cu condiţia validării conţinutului declaraţiei, reglementată prin Ordonanţa Guvernului nr. 29/2011, care a modificat prevederile art. 83 din Codul de Procedură Fiscală.

 

În acest sens, dacă, după vizualizarea stării Declaraţiei 112, prin consultarea recipisei, mesajul este „nevalidată”, se va depune o nouă D 112 iniţială, corectă, care va urma aceeaşi procedură privind vizualizarea stării, prin accesarea linkului menţionat mai sus.

Dacă mesajul este „validată”, dar se constată că există atenţionări (sume eronate, angajaţi nedeclaraţi etc.), se va depune o Declaraţie 112 rectificativă, corectă, care va urma aceeaşi procedură privind vizualizarea stării.

Important! Pentru a fi consultată recipisa, este necesar să fie reţinut indexul de încărcare a D112.

Atentie !!! recipisele trebuiesc listate deoarece nu pot fi consultate pe o perioada mai veche de 90 zile. Daca se doreste consultarea recipiselor mai vechi de 90 de zile se poate accesa dosarul fiscal al contribuabilului.

 

 

Fii informat in timp real cu ultimele noutati legislative
Inscrie-te la newsletter


Subscrie la Conta_Club

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează