Programarea concediilor de odihna- model decizie interna 2012 Imprimare
Evaluare utilizator: / 95
Cel mai slabCel mai bun 

Programarea concediilor de odihna- model decizie interna 2012

Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator. Gasiti mai jos model decizie interna

 

Temei legal: Art. 143. din Codul Muncii – programarea concediului de odihna

(1) Efectuarea concediului de odihna se realizează în baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale.Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.

 

 

(2) Prin programarile colective se pot stabili perioade de concediu care nu pot fi mai mici de 3 luni pe categorii de personal sau locuri de munca.

(3) Prin programare individuala se poate stabili data efectuarii concediului sau, după caz, perioada în care salariatul are dreptul de a efectua concediul, perioada care nu poate fi mai mare de 3 luni.

(4) În cadrul perioadelor de concediu stabilite conform alin. (2) şi (3) salariatul poate solicita efectuarea concediului cu cel puţin 60 de zile anterioare efectuarii acestuia.

(5) În cazul în care programarea concediilor se face fractionat, angajatorul este obligat sa stabileasca programarea astfel încât fiecare salariat sa efectueze într-un an calendaristic cel puţin 15 zile lucratoare de concediu neîntrerupt.

 

Sursa:itmconsulting

 

Model decizie concedii de odihna 2012 link

 

 

 

 

Fii informat in timp real cu ultimele noutati legislative
Inscrie-te la newsletter


Subscrie la Conta_Club

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează