Model decizie alocare numere facturi Imprimare
Evaluare utilizator: / 31
Cel mai slabCel mai bun 

Decizie alocare serie si numar pentru facturi, chitante, avize 2012

Nu uitati  sa intocmiti Decizia interna pentru desemnarea persoanelor , care să aibă atribuţii privind alocarea şi gestionarea numerelor aferente chitantelor facturilor si avizelor utilizate pentru anul 2012 . Fiecarui formular i se atribuie un număr de ordine si/sau o serie, după caz, număr si serie ce trebuie să fie secvenţiala, stabilita de societate.

 

 

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, respectiv: societăţile comerciale, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile cooperatiste şi celelalte persoane juridice, instituţiile publice, asociaţiile şi celelalte persoane juridice cu şi fără scop patrimonial, precum şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi producătoare de venituri, subunităţile fără personalitate juridică, cu sediul în străinătate sau în România, au obligaţia să asigure un regim intern de numerotare a formularelor financiar-contabile utilizate.

În acest context, persoanele care răspund de organizarea şi conducerea contabilităţii vor desemna, prin decizie internă scrisă, o persoană sau mai multe, după caz, care să aibă atribuţii privind alocarea şi gestionarea numerelor aferente.

Descarca model decizie alocare serie si numere chitante si facturi de aici LINK

 

Fiecare formular va avea un număr de ordine sau o serie, după caz, număr sau serie ce trebuie să fie secvenţial(ă), stabilit(ă) de societate.

IMPORTANT:

În alocarea numerelor se va ţine cont de structura organizatorică, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale.
Orice persoană prevăzută la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, trebuie să emită proceduri proprii de stabilire şi/sau alocare de numere sau serii, pentru fiecare exerciţiu financiar, iar în decizia internă se va menţiona care este numărul sau seria de la care se emite primul document.

Baza legală:

- pct. 17 din OMEF nr. 3.512/2008 privind documentele financiar-contabile, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 870/2008;
- art. 5 din OMFP nr. 2.226/2006 privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de către persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.056/2006.

Sursa: finantevalcea.ro

 


Fii informat in timp real cu ultimele noutati legislative
Inscrie-te la newsletter


Subscrie la Conta_Club

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează